Login klantportaal

Nieuwsberichten

Interessante items en nieuws van OVM Partners

kosten op rendement

Eén procentje meer of minder rendement? Wat maakt het nu eigenlijk uit?

De factoren risico, rendement en kosten helpen bij het maken van een afgewogen en verantwoorde keuze voor een vermogensbeheerder. Een vermogensbeheerder die kan aantonen dat ze een juiste balans hebben tussen risico, rendement en kosten, is een betere keuze dan een beheerder die zich meer richt op één van deze factoren ten koste van de andere.

Lees verder »
wijzigingen in belastingheffing box 3

De impact van de wijzigingen in belastingheffing box 3

Er komt steeds meer duidelijkheid rondom de wijzigingen in belastingheffing box 3. Uiteindelijk wordt er met de nieuwe vermogensbelasting in box 3 gewerkt naar een stelsel waarin de ‘werkelijke rendementen’ worden belast. Maar hoe is de situatie nu. In deze blog een beknopte weergave, waarbij staatssecretaris Van Rij inmiddels met nieuwe voorstellen is gekomen.

Lees verder »
risco in beleggingsportefeuille

De impact van risico’s in uw beleggingsportefeuille

“You don’t find out who’s been swimming naked until the tide goes out” Deze inmiddels beroemde woorden sprak Warren Buffett tijdens de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway in 1994. Sindsdien is dit in de financiële sector een veelgebruikte uitdrukking geworden om aan te geven dat in tijden van turbulentie op financiële markten ineens opvalt wie er (te) veel risico genomen heeft in de samenstelling van een beleggingsportefeuille.

Lees verder »
Wat onze klanten zeggen