Login klantportaal

De impact van risico’s in uw beleggingsportefeuille

“You don’t find out who’s been swimming naked until the tide goes out” 

Deze inmiddels beroemde woorden sprak Warren Buffett tijdens de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway in 1994. Sindsdien is dit in de financiële sector een veelgebruikte uitdrukking geworden om aan te geven dat in tijden van turbulentie op financiële markten ineens opvalt wie er (te) veel risico genomen heeft in de samenstelling van een beleggingsportefeuille.

Het belang van onafhankelijke risicoanalyse

Bij OVM Partners krijgen wij veel beleggingsportefeuilles onder ogen. Wij proberen dan, om in de woorden van Buffett te blijven, te zien welke vermogensbeheerder zonder kleren te water gegaan is.

‘Wroeten in het beleggingsbeleid’ noemen wij dat. Is de weging van aandelen structureel bovengemiddeld hoog? En hoe ziet de invulling van de obligaties eruit? Heeft een vermogensbeheerder voorkeur voor obligaties die uitgegeven zijn door zeer kredietwaardige overheden of is er in de portefeuille ook flink ruimte gemaakt voor risicovolle obligaties als;

Emerging Market Debt, High Yield bonds, Convertible bonds of Contingent Convertibles.

Het belang van onafhankelijke risicoanalyse

Vermogensbegeleiding biedt inzicht

Het slechte beleggingsjaar 2022 heeft ons weer flink wat naaktzwemmers laten zien. En ook in de huidige turbulentie hadden sommige partijen toch beter een zwembroek aan kunnen doen.

Benieuwd hoe uw bank of vermogensbeheerder te water is gegaan? Kom meer te weten over onze dienstverlening rondom Vermogensbegeleiding: Neem gerust contact op of kijk op de pagina vermogensbegeleiding.

Marc Trein

Marc Trein

Specialist Vermogensbegeleiding

Deel dit bericht

Andere interessante berichten

kosten op rendement

Eén procentje meer of minder rendement? Wat maakt het nu eigenlijk uit?

De factoren risico, rendement en kosten helpen bij het maken van een afgewogen en verantwoorde keuze voor een vermogensbeheerder. Een vermogensbeheerder die kan aantonen dat ze een juiste balans hebben tussen risico, rendement en kosten, is een betere keuze dan een beheerder die zich meer richt op één van deze factoren ten koste van de andere.

Lees verder »
Wat onze klanten zeggen