Login klantportaal

Eén procentje meer of minder rendement? Wat maakt het nu eigenlijk uit?

De impact van kosten op het rendement van uw beleggingsportefeuille

Het risico, het rendement en de kosten zijn belangrijke factoren bij het selecteren van een vermogensbeheerder.

In deze post besteed ik graag aandacht aan de kosten van een beleggingsportefeuille. De kosten hebben een significante impact op het rendement. Beheerkosten, kosten voor het kopen en verkopen van aandelen en andere kosten kunnen het rendement van een beleggingsportefeuille aanzienlijk verlagen.

Waar u op moet letten bij het selecteren van een vermogensbeheerder

Waar u op moet letten bij het selecteren van een vermogensbeheerder Bij het selecteren van een vermogensbeheerder is het verstandig om goed te onderzoeken welke kosten zijn verbonden aan hun diensten en hoe deze zich verhouden tot het verwachte rendement. Waar Einstein het effect van rente-op-rente het 8e wereldwonder noemde is iets dergelijks ook van toepassing op kosten-op-kosten. Dat effect is enorm!Het bijgaande gestileerde plaatje laat zien wat de impact is van 1% meer kosten op een rendement van 6 %. Bij een initiële inleg van € 500.000,- is het verschil in vermogen na 15 jaar € 158.815,-(!) Dat is dus meer dan 30% van het oorspronkelijke startbedrag.De factoren risico, rendement en kosten helpen bij het maken van een afgewogen en verantwoorde keuze voor een vermogensbeheerder. Een vermogensbeheerder die kan aantonen dat ze een juiste balans hebben tussen risico, rendement en kosten, is een betere keuze dan een beheerder die zich meer richt op één van deze factoren ten koste van de andere.

Het beoordelen van vermogensbeheerders op rendement en risico:

Hoe wij een beheerder beoordelen op rendement en risico? Daarover meer in mijn andere post: De impact van risico’s in uw beleggingsportefeuille

Nieuwsgierig naar onze dienstverlening rondom vermogensbegeleiding? Neem gerust contact met mij.

Mijn telefoonnummer is 06 2202 38 37.

Marc Trein

Marc Trein

Specialist Vermogensbegeleiding

Deel dit bericht

Andere interessante berichten

wijzigingen in belastingheffing box 3

De impact van de wijzigingen in belastingheffing box 3

Er komt steeds meer duidelijkheid rondom de wijzigingen in belastingheffing box 3. Uiteindelijk wordt er met de nieuwe vermogensbelasting in box 3 gewerkt naar een stelsel waarin de ‘werkelijke rendementen’ worden belast. Maar hoe is de situatie nu. In deze blog een beknopte weergave, waarbij staatssecretaris Van Rij inmiddels met nieuwe voorstellen is gekomen.

Lees verder »
Wat onze klanten zeggen